Patelnia węglowa 32 cm - CARBONE PLUS (D-5130)
Kategoria: Wyposażenie kuchni
- Produkt dostępny w sklepie:
- Producent:
- DęBuyęr
- Cena brutto:
- 284,61 zł
Przejdź do helios-szklo.pl
Producent: De Buyer
Materiał: stal węglowa, uchwyty ze stali nierdzewnej
Nadaje się do płyt indukcyjnych.
Nie nadaje się do zmywarki.
Patelnia węglowa CARBON PLUS:
- średnica – 32 cm, wysokość – 4,2 cm, grubość stali – 3 mm
Zalety:
- patelnia idealna do smażenia i efektu chrupiącej skórki,
- perfekcyjne smażenie na minimalnej ilości tłuszczu,
- podgrzana do bardzo wysokiej temperatury karmelizuje soki zawarte w mięsie, nadając mu niepowtarzalny smak,
- patelnia nadaje się do wszystkich typów płyt, w tym także indukcyjnych,
- perfekcyjnie przewodzi ciepło,
- bardzo mocne uchwyty,
- ergonomiczny, solidnie nitowany, wentylowany, nienagrzewający się uchwyt.
WAŻNE
Przed pierwszym użyciem prosimy dokładnie zapoznaać się z instrukcją zamieszczoną do produktu, w zakładce "do pobrania".
UŻYTKOWANIE patelni ze stali węglowej:
Dobra stalowa patelnia to taka, która była zahartowana i która ma czarne przebarwienia po kilku użyciach. Zmiana koloru stali jest normalną reakcją stali na kontakt z wysoką temperaturą.
HARTOWANIE
Zagotuj w patelni filiżankę wody z obierkami od ziemniaków. Gotuj przez 15 min. Wylej obierki i wypłucz patelnię. Zalej patelnię cienka warstwą oleju i smaż go przez parę minut. Ściągnij patelnię z ognia i wytrzyj ją papierowym ręcznikiem.
CZYSZCZENIE PO KAŻDYM UŻYCIU
- Myj patelnię w gorącej wodzie. Używaj tylko kilku kropli płynu do mycia naczyń jeśli to naprawdę konieczne
- Wypłucz
- Nasmaruj patelnię kilkoma kroplami oleju przed odłożeniem go na półkę.
RADA:
- Żeby pozbyć się jakiegokolwiek osadu używaj niezbyt ostrej ściereczki.
- Nie namaczaj.
- Rozgrzej dobrze patelnię przed smażeniem.