Patelnia węglowa 24 cm - CARBON PLUS (5130)
Kategoria: Wyposażenie kuchni
- Produkt dostępny w sklepie:
- Producent:
- DęBuyęr
- Cena brutto:
- 175,46 zł
Przejdź do helios-szklo.pl
Producent: de Buyer
Materiał: Wysokogatunkowa stal węglowa, uchwyty ze stali nierdzewnej
Grubość stali: w zależności od modelu od 2 do 3 mm
Patelnia węglowa CARBON PLUS:
- średnica - 24 cm, wysokość – 3 cm, grubość stali - 2 mm
Zalety:
- Patelnia idealna do smażenia i efektu chrupiącej skórki.
- perfekcyjne smażenie na minimalnej ilości tłuszczu
- podgrzana do bardzo wysokiej temperatury karmelizuje soki zawarte w mięsie, nadając mu niepowtarzalny smak
- patelnia nadaje się do wszystkich typów płyt, w tym także indukcyjnych
- perfekcyjnie przewodzi ciepło,
- bardzo mocne uchwyty
- ergonomiczny, solidnie nitowany, wentylowany, nienagrzewający się uchwyt
WAŻNE
Przed pierwszym użyciem prosimy dokładnie zapoznaać się z instrukcją zamieszczoną do produktu, w zakładce "do pobrania".
Użytkowanie patelni ze stali węglowej:
HARTOWANIE Zagotuj w patelni filiżankę wody z obierkami od ziemniaków. Gotuj przez 15 min. Wylej obierki i wypłucz patelnię. Zalej patelnię cienka warstwą oleju i smaż go przez parę minut. Ściągnij patelnię z ognia i wytrzyj ją papierowym ręcznikiem.
CZYSZCZENIE PO KAŻDYM UŻYCIU
- Myj patelnię w gorącej wodzie. Używaj tylko kilku kropli płynu do mycia naczyń jeśli to naprawdę konieczne.
- Wypłucz.
- Nasmaruj patelnię kilkoma kroplami oleju przed odłożeniem go na półkę.
Dobra stalowa patelnia to taka, która była zahartowana i która ma czarne przebarwienia po kilku użyciach. Zmiana koloru stali jest normalną reakcją stali na kontakt z wysoką temperaturą.
RADA
- Żeby pozbyć się jakiegokolwiek osadu używaj niezbyt ostrej ściereczki.
- Nie zamaczać.
- Rozgrzej dobrze patelnię przed smażeniem.