Patelnia grilowa, okrągła 30 cm - CARBON PLUS (D-5530)
Kategoria: Wyposażenie kuchni
- Produkt dostępny w sklepie:
- Producent:
- DęBuyęr
- Cena brutto:
- 190,58 zł
Przejdź do helios-szklo.pl
Materiał: stal węglowa, uchwyty ze stali nierdzewnej
Nr katalogowy: D-5530-30
Nadaje się do płyt indukcyjnych.
Nie nadaje się do zmywarki.
Patelnia grilowa (okrągła) CARBON PLUS:
- średnica – 30 cm, wysokość – 5 cm, grubość stali – 2 mm
Zalety:
- patelnia idealna szybkiego do smażenia i efektu chrupiącej skórki,
- perfekcyjne smażenie na minimalnej ilości tłuszczu,
- podgrzana do bardzo wysokiej temperatury karmelizuje soki zawarte w mięsie, nadając mu niepowtarzalny smak,
- patelnia nadaje się do wszystkich typów płyt, w tym także indukcyjnych,
- perfekcyjnie przewodzi ciepło,
- bardzo mocne uchwyty,
- ergonomiczny, solidnie nitowany, wentylowany, nienagrzewający się uchwyt.
UŻYTKOWANIE patelni ze stali węglowej:
Dobra stalowa patelnia to taka, która była zahartowana i która ma czarne przebarwienia po kilku użyciach. Zmiana koloru stali jest normalną reakcją stali na kontakt z wysoką temperaturą. Naturalne jest również pojawienie się rdzawych plam na powierzchni patelni, jest to spowodowane naturalnym procesem utleniania się stali węglowej lub w innym wypadku kontaktu stali z wodą.
HARTOWANIE
Zagotuj w patelni filiżankę wody z obierkami od ziemniaków. Gotuj przez 15 min. Wylej obierki i wypłucz patelnię. Zalej patelnię cienka warstwą oleju i smaż go przez parę minut. Ściągnij patelnię z ognia i wytrzyj ją papierowym ręcznikiem.
CZYSZCZENIE PO KAŻDYM UŻYCIU
- Myj patelnię w gorącej wodzie. Używaj tylko kilku kropli płynu do mycia naczyń jeśli to naprawdę konieczne
- Wypłucz
- Nasmaruj patelnię kilkoma kroplami oleju przed odłożeniem go na półkę.
RADA:
- Żeby pozbyć się jakiegokolwiek osadu używaj niezbyt ostrej ściereczki.
- Nie namaczaj.
- Rozgrzej dobrze patelnię przed smażeniem.
WAŻNE: Przed pierwszym użyciem należy dokładnie zastosować się do instrukcji zamieszczonej do produktu